shilohlover.blogg.se

Denna blogg handlar främst om mina 2 Shilohs men också om rasen och om hundar i allmänhet :)

Sorglig dag :(

Kategori: Shiloh Shepherd Sverige

Jag hade ju tänkt skriva ett inlägg här ikväll om min Prinsesa Leyla men det inlägget får vänta lite då det hänt tråkigheter .. 

Efter en del efterforskningar så har jag idag fått veta att Lilla Lady är död ! 

Lady kom hit till ön förra hösten och det var jag som tog med henne hit , tyvärr kunde jag själv inte ha henne kvar av olika skäl men hon fick stanna på ön och bo hos en ny husse på norra sidan. 

Igår den 30 januari tog hennes liv slut då hennes nya husse fattade ett eget beslut att ta hennes liv. :( 

En tragedi som känns så oerhört onödig på så många sätt då det finns så mycket som hade kunnat göras annorlunda. 

Men inget går ju att ändra på nu ,, det har varit en sorglig dag och en dag full av ilska ,, 

Vila i Frid nu Lilla söta Lady <3  Hoppas du har det gott och att du träffat Totti igen som jag vet du tyckte mycket om <3 

Min Älskade Mr Drover alias Drutten !

Kategori: Shiloh Shepherd Sverige

Ikväll tänkte jag skriva lite om min älskade Drutten <3 

Drutten fyllde 1 år den 18 Januari och han är den mest underbara unghund man kan tänka sig ..
Han är lättlärd han är lyhörd han är alltid glad han överöser en med pussar och kärlek och viftar på svansen bara man tittar åt hans håll , han är en helt igenom Underbar Hund !! 

Jag måste också säga att allt har gått fantastiskt lätt med honom , han blev rumsren helt av sig själv i stort sett det enda jag behövde göra var att öppna dörren så gick han ut och gjorde det han skulle ,, han var en oerhört lätt valp att ha med att göra glad pigg och inte det minsta jobbig ,, jag tror att allt han sammanlagt bitit sönder under sin uppväxt är ett par sladdar och en sko.

Drutten är helt igenom en vänlig hund , trygg, stabil och cool ,, och jag kan inte nog berömma honom för det finns inte nog med fina ord att säga om honom .

Han är också modig , han prövar allt även om man kan se att han tycker vissa saker kan vara lite läskiga som att gå i branta trappor tex ,, men han går ändå utan tvekan sätter han bara den ena foten framför den andra och knallar på .. 

Han går mer än gärna med mig ner i vår äckliga källare och han tittar in i alla rum först för att kolla att ingen ful gubbe gömmer sig där ,, dock helt avspänd  bara kollar läget liksom !

Han vaktar här hemma men är aldrig jobbigt vaktig utan på ett sunt sätt ! 

Drutten är den finaste snällaste enklaste och mest underbara hund man kan få och jag är så oerhört glad för honom .. 

Han är jättesnäll mot mina katter och han älskar grannhundarna dock är han ju lite stor och klumpig så dom små hundarna får han inte leka med längre men det gjorde han som valp ,, men han blir så glad över att träffa dom så han står och sjunger när han ser dom :D 

Hans bästa kompis f.u Leyla är en BorderCollie hane på 2 år och dom har hur kul som helst ihop ..

Han är 1 år som sagt men han börjar ju bli en stor kille ,, ännu valpig i sitt sätt men stor till storleken ,, men han är ju så lätthanterad att det aldrig varit det minsta jobbigt med hur stor han är ,, snäll att gå i koppel är han också .. 

Det finns nog inte en enda sak som jag kan komma på som skulle vara negativ med honom ja möjligen att han kan ta en tugga ur kattlådan då om jag inte hinner städa fort nog ,, det är väl det enda isf ,, vilket inte är någon stor grej bara lite snuskigt :) 
 
Drutten eller Mr Drover som han egentligen heter kommer från Weckla Gård i flen och han är bland det allra bästa och finaste som hänt mig !!  <3   


Drutten på sin 1 års dag <3 


in action med kompisen :) 
 

Tillsammans med finaste Leyla <3 På bilden är Drutten 10 mån.En höstig tur vid havet !  Liite kallt tyckte Drutten medan isbjörnen Leyla bara myser :)

- TACK Inger <3  För denna underbara hund <3 

Skitväder med spruckna planer !

Kategori: Shiloh Shepherd Sverige

Här har man planerat att gå ut med sina pälsar och ta kameran med sig och knäppa lite nya bilder och lägga in på nya bloggen , så har det regnat hela natten snön är  nästan helt borta och det råder slask och slabb och gegga därute :(  Inte vad jag hade tänkt !!

Nåja, slabb eller ej så blir det ju ändå till att masa sig ut i regnet men kameran får nog stanna hemma idag ..  


Får väl istället se om det kan tänkas bli några bilder inomhus lite senare under dagen, lägger upp en gammal sålänge,,  och Önskar er en fin dag <3
 
 

Shiloh Shepherd lite rasfakta !

Kategori: Shiloh Shepherd Sverige

Shiloh Shepherd, en ras under utveckling.
Det betyder att det inte är en godkänd ras.
Shiloh är erkänd av några Shilohregister, det är ju helt naturligt.
Shilohn är även erkänd av några register för "ovanliga" raser.
Den är även erkänd av National Kennel Club i USA, men det betyder inte så mycket då den officiella kennelklubben i USA inte har erkänt rasen. Svenska kennelklubben kommer inte att godkänna Shilohn som ras innan AKC (American Kennel Club) gör det.

Shiloh Shepherd, från grunden
Tina Barber flyttade från Tyskland till USA. Hon bedrev avel och uppfödning av Schäfrar initialt.
Hon uppskattade inte hur Schäferns utseende, hälsa och mentalitet förändrades i slutet på sextio- början på sjuttiotalet.
Tina började då gå sin egen väg. I början på nittiotalet valde hon att kliva ur AKC med sina Schäfrar till förmån för Shiloh Shepherd. ISSR (International Shiloh Shepherd Registry) skapades tillsammans med ISSDCA (International Shiloh Shepherd Dog Club of America).

Övriga register och klubbar t ex TSSR, NSBR, SSBA, ESSR, ISSDC, ISSDCR etc. ska inte förväxlas med det Tina Barber försökt skapa.

Shiloh Shepherd, själva namnet är religiöst till sorten. Rasens grundare Tina Barber var djupt religiös, därav namnen Shiloh och Zion .

Vägen har varit krokig och guppig för Tina och Shilohn. Tina gick bort i slutet av maj 2011 i lungcancer, men hennes kennel New Zion drivs vidare av hennes dotter Lisa Barber.

Import av Shiloh
Inte någon direkt skillnad mot att köpa hund här i Sverige.
Man tar kontakt med uppfödaren. Blir lovad valp. Hämtar valpen.
Skillnaden är att du måste rapportera importen till Jordbruksverket, kostar strax under en tusenlapp.
Att frakta en 10v valp från Holland kostade ca 700kr extra. Egentligen en kostnad för bagageövervikt. Valpen fraktas i en för husdjur trycksatt och tempererad bagagekabin. Övriga kostnader som flyg, boende, hyrbil etc. De är motsvarande om man skulle ta sig från ex. Gotland till Umeå för att köpa vovve.

Det finns inga krav på medlemsskap någonstans för att köpa en Shiloh Shepherd. Om du däremot tänker bli en Shilohuppfödare, då måste man ha varit medlem i ISSDCA i ett år samt ha ett kennelnamn registrerat hos ISSR, till detta måste man ha en mentor, dvs en annan uppfödare. Dessutom måste man skriva på kontrakt och avtal med ISSR, man måste även gå genom en liten utbildning samt vara aktiv på ISSDCA's forum. Sen blir man Licensed Breeder in Training. Efter några år blir man av med träningsstatusen.

Pris för en Shiloh:
Priset varierar, men i Europa ligger en husdjursklassad Shiloh på €1150. Avelsdjur är dyrare.
Shilohn kommer primärt i tre klasser. Avelsdjur, uppgraderingsbart husdjur och husdjur.
Alla husdjursklassade Shilohs måste kastreras eller steriliseras. 

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Shilohs i Sverige ,, 

Weckla Gård i Flen , är den kennel som har etablerat Shilohn i Sverige och satt våra Svenska djur på kartan samt under många många år jobbat mot ett mål att få fram fina och starka livskraftiga hundar med en sund mentalitet och ett vackert utseende ! 

Våra svenska shilohs är uppblandade med Schäfer , långhårig och/ eller vit schäfer ! 

Hur stor procenten är varierar men runt 75 % Shiloh är väl genomsnittligt !  Sen finns ju några med mer och några med mindre antal procent,, men det är kanske egentligen inte är det viktigaste utan det är ju hundens mentalitet och hälsa som är det viktiga och våra Shilohs är ju ( med några undantag )  mycket friska sunda och trevliga hundar :) 

Jag skulle nog vilja säga att Inger Vikström som driver kenneln i Weckla är Sveriges Tina Barber ( fast mer seriös ) , det är tack vare henne vi har dessa ljuvliga hundar i Sverige och det är tack vare hennes långvariga engagemang och vilja att skapa något unikt som vi har just så UNIKA vovvar som våra Shilohs är ,, 

Jag kan personligen inte Tacka Inger nog för min fina Drover tex som är Godheten själv en trevligare hund det får man nog leta länge efter om man ens kan finna en ,, 

Shilohs är Unika och ingen är den andra lik deras personlighet och utseende kan variera i oändlighet .. 
Och en av mina förhoppningar med denna blogg är att ge er en bild av denna fantastiska ras !! 
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Jag vill också Tacka Dennis Haglund som hjälpt mig med faktadelen kring rasen och import ,, Dennis har själv en importerad Shiloh vår enda riktigt 100% renrasiga hane här i Svedala tyvärr blev den aldrig godkänd för avel och är numera kastrat  vilket ju var trist ,, Importerade 100% Rasrena tikar har vi ju däremot haft flera av  Inger tog ju in sina tikar som hon sedan avlat på och dom är ju mammor åt åtskilliga vackra hundar :) 

 

 

Välkomna till min Shilohblogg :)

Kategori: Shiloh Shepherd Sverige

Det här är mina två Pälsklingar , 

Princess Leyla & Mr Drover alias " Drutten" .. 
Leyla den vita är född 2010 och Drutten 2012 .  mina <3an...
 
r